Doesn't remain on Layer2, immediately switches back to Layer1

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
NOTE: To reduce spam, new users can not post links, files or images until they have at least 4 posts.
Post Reply
BathindaHelper
New User
Posts: 1
Joined: Sun Oct 22, 2023 1:06 pm

Doesn't remain on Layer2, immediately switches back to Layer1

Post by BathindaHelper »

Please fill in this template when posting!
XMBC Version: 2.20.4
Installed or Portable version:Installed version on d drive.
Windows Version: Win11 22H2 build 22621.1992
Mouse Information (brand/model): Euro Games 7 button wireless mouse.
Relevant Computer Information (CPU, RAM etc): i5 9th gen 16 gb
Did the problem occur after an upgrade of XMBC? (If so, from what version?): No.
Did the problem occur after a Windows update/upgrade? (If so, from what version?): No
How long have you used XMBC?: many years.
What language and keyboard layout do you use in Windows?: English.

Clear description of the problem - try and include as much information as possible, including what button and mappings you are having problems with (if applicable).:


I've some 9 profiles set on Layer1. Layer 2 is mostly blank, except for 1 test button change function.
My problem is that I can't remain on Layer2, as soon as I activate layer2 thru Windows Taskbar Tray> Xmouse button> Right Click on xmouse icon> Layers> Layer2, it immediately shows a windows baloon notification and goes back to Layer1.

If I swap layers (i.e make 'Layer2' as 'Layer1' and vice-versa in the xmouse interface), then also it remains on Layer1 only. I've checked that 'Switch to' option in 'Layer2' tab is set to 'Disable' and time is set by me to '15 seconds' (although i understand that when 'Disable' switching is selected, the time setting is immaterial).

Kindly guide.
User avatar
phil
Site Admin
Posts: 7666
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Doesn't remain on Layer2, immediately switches back to Layer1

Post by phil »

Very odd - its not doing that here.
Can you enable debug logging (settings -> logging & updates tab) then OK / Apply that.
Then switch to layer 2 and then send me a copy of the debug log - it might tell me why its gone back to layer 1 (even without the layer reset timer set).

Regards,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9/G604/M720/MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, AMD Ryzen 5900x, MSI x570 Tomahawk, 32GB DDR4,
nVidia RTX 2070s, Evo 970 1Tb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)
Post Reply