Feature request: Delay time for "Active window on hover"

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
NOTE: To reduce spam, new users can not post links or images until they have at least 4 posts.
Post Reply
AndreasKiller
New User
Posts: 4
Joined: Fri Jul 22, 2016 6:43 am

Feature request: Delay time for "Active window on hover"

Post by AndreasKiller » Fri Apr 26, 2019 5:32 am

XMBC Version: 2.18.5
Windows Version: Windows 10 Pro 1803
Mouse Information (brand/model): Logitech M-U 0007
Computer Information:
Did the problem occur after an upgrade of XMBC?: No
Did the problem occur after a Windows update/upgrade?: No
How long have you used XMBC?: For years
What language and keyboard layout do you use in Windows?: German

Clear description of the problem:

Since 2019 and Win10 I use the "Active window on hover" feature and now it works pretty good.

But sometimes too good, because if I move the mouse a bit slowly over the screen a window in the background is activated.

E.g. I have a Solidworks window full screen, move the mouse to the taskbar, open a Windows Explorer and move the mouse to the Windows Explorer accross Solidworks. Means my issue occurs only if I have overlapping windows.

Therefore, I would like to ask for a delay (or something similar) to prevent premature activation.

Best regards,
Andreas.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6074
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Feature request: Delay time for "Active window on hover"

Post by phil » Fri Apr 26, 2019 8:04 am

Urm, it should be possible, actually I think there is already a delay but it will be a hard coded small number of milliseconds (!50) if there is.
I don't think exposing that and making it configurable will be too tricky but don't quote me on that. But if its possible, I presume you want it to work like a hover... so while the mouse is moving, keep resetting the delay timer, and only once the mouse has been stationary for X milliseconds should the activate command be sent?

I'll stick it on the list for the next version (2.19).
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6074
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Feature request: Delay time for "Active window on hover"

Post by phil » Sun Sep 15, 2019 12:44 pm

Just had a look there is already a delay of 150ms.
So in 2.19 I will increase that default delay to 250ms but you will be able to change that in the settings file (I'm not going to make it show in the GUI for various reasons0.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

UPieper
New User
Posts: 2
Joined: Sun Nov 17, 2019 7:19 am

Re: Feature request: Delay time for "Active window on hover"

Post by UPieper » Sun Nov 17, 2019 7:23 am

Great!

Is it already included in beta5?

I have it that activated just for specific windows. Will it be configurable globally or for specific windows?

Max

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6074
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Feature request: Delay time for "Active window on hover"

Post by phil » Sun Nov 17, 2019 11:28 am

I think it wen tin to beta 1 (bug id 637) so yes its there.
Its global and in the XML settings, the element is ActivateOnMouseOver and the attribute is Delay (the value is in milliseconds - default: 250ms)

Code: Select all

<ActivateOnMouseOver Enable="false" Delay="250" />
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

UPieper
New User
Posts: 2
Joined: Sun Nov 17, 2019 7:19 am

Re: Feature request: Delay time for "Active window on hover"

Post by UPieper » Mon Nov 18, 2019 6:46 am

Great, found it. Thanks!

Post Reply