Quick Launch bar erratically unresponsive

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
Post Reply
lanoumet
New User
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2018 7:34 pm

Quick Launch bar erratically unresponsive

Post by lanoumet » Mon Oct 29, 2018 9:44 pm

XMBC Version: v2.17
Windows Version: Windows pro 8.1
Mouse Information (brand/model): MODAO W30 USB Wired Vertical Mouse
Computer Information: 64 bits Pentium G3240 3.10GHz RAM4,00Gb
Did the problem occur after an upgrade of XMBC or Windows?: no
How long have you used XMBC?: Just installed
What language and keyboard layout do you use in Windows?: Portuguese PT

Clear description of the problem:
The Quick Launch bar become is erratically unresponsive.
It's getting worse along time: when I launch XMBC, I can use Quick Launch bar normally. After some use (2/3mn), It begins to be unresponsive (need to click twice on the tab to switch to the application). 5/10mn later it begins to be difficult to switch to the application. I can´t use Alt Tab neither to go to the tab I want. it´s toggles between windows but ignore the one i am clicking. I have to randomly click on tabs and use the previous/next window that I have configured on mouse buttons 4 and 5 to be able at some point to switch to the windows I want.
When the problem occurs, when I click on the tab, I can't see the chosen window but I can see that the tab has lost focus and that another tab is highlighted.

I use default profile
3 layers (1 activated with ctrl and other 1 with shift)
Left clicks in all layers are set unchange (do not intercept)
No Alt Tab configured

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5550
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Quick Launch bar erratically unresponsive

Post by phil » Mon Oct 29, 2018 10:28 pm

Sorry, what is this "quick launch bar" you refer to? Is it some other 3rd party software or part of Windows?
The only quick launch I know of the the bar you can add to the taskbar in windows 8 and earlier (its gone from 10). But that functionality does not match with other things you describe like tabs???
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-6600k, Asus 170-A, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, 2xEvo 850 (RAID 0), 2x2TB WD Black (RAID1)

lanoumet
New User
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2018 7:34 pm

Re: Quick Launch bar erratically unresponsive

Post by lanoumet » Tue Oct 30, 2018 11:20 am

Sorry, I am not sure of the name of the thing. Maybe it's the toolbar or taskbar.
I mean the place on the bottom left corner of the screen, on the right side of windows button, where application icons appear when they are open.

lanoumet
New User
Posts: 3
Joined: Mon Oct 29, 2018 7:34 pm

Re: Quick Launch bar erratically unresponsive

Post by lanoumet » Tue Oct 30, 2018 1:12 pm

Today, it's working normally, even if I did not reboot my PC.
I am sorry, I dont want to waste your time.
I will try to understand what causes the bug if it comes back.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5550
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Quick Launch bar erratically unresponsive

Post by phil » Tue Oct 30, 2018 6:07 pm

OK yes it sounds like the taskbar... The confusion is that in earlier versions of windows, you could add a quick launch bar to the taskbar (but that was changed in Windows 8 to hide it and removed completely from in Windows 10)

Let me know if you figure out if you can make it go wrong again, I don't expect it to be a common XMBC problem or lots of people would have mentioned it, but there may be some compatibility issue with other things on your system and XMBC (they are really nasty and difficult to track down!).

Regards,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-6600k, Asus 170-A, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, 2xEvo 850 (RAID 0), 2x2TB WD Black (RAID1)

Post Reply