v2.18 - Simulated Keys are activated twice when on repeat

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
Post Reply
philwatcher
New User
Posts: 2
Joined: Wed Jan 02, 2019 10:58 am

v2.18 - Simulated Keys are activated twice when on repeat

Post by philwatcher » Wed Jan 02, 2019 11:08 am

XMBC Version: 2.18
Windows Version: 10
Mouse Information (brand/model): Logitech MX Anywhere 2
Computer Information: some Dell laptop
Did the problem occur after an upgrade of XMBC or Windows?: yes, upgrade 2.17 to 2.18
How long have you used XMBC?: a few years
What language and keyboard layout do you use in Windows?: German QWERTZ

Clear description of the problem:
I have a 5-button mouse and configured MB4 to "Simulated Keys: (repeat)[{PGDN}]" and MB5 to "Simulated Keys: (repeat)[{PGUP}]", which is excellent for scrolling through long documents btw. Auto repeat delay is set to 0 (Windows Default).

Since the update to v2.18, pushing MB4 or MB5 scrolls twice. More precisely, PGUP or PGDN are pressed when I push MB4/MB5 down and when I release it. This was not the case with 2.17, it just sent PGUP/PGDN when I pushed MB4/MB5 down (and repeatedly sent when held pressed down, of course), but not on going up.

Is there a new or alternate setting to return to the old behavior?

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5888
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: v2.18 - Simulated Keys are activated twice when on repeat

Post by phil » Wed Jan 02, 2019 3:02 pm

Urm, it wasn't an intentional change - but you could try adding {press} before the command.. You may also need this:
"{press]{pgup}{repeat}{pgup}" but I'll have a look and see if I have accidentally changed this behavior.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

bob332
New User
Posts: 1
Joined: Wed Jan 02, 2019 2:57 pm

Re: v2.18 - Simulated Keys are activated twice when on repeat

Post by bob332 » Wed Jan 02, 2019 3:12 pm

Same problem here. Have rolled back to 2.17 where the problem does not manifest.
Last edited by bob332 on Wed Jan 02, 2019 3:28 pm, edited 1 time in total.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5888
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: v2.18 - Simulated Keys are activated twice when on repeat

Post by phil » Wed Jan 02, 2019 3:20 pm

I'm away today but I have a few days off left after the new year break so I will try and have a look tomorrow and see if I can reproduce this and fix it if it is indeed a change that shouldn't be there.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

philwatcher
New User
Posts: 2
Joined: Wed Jan 02, 2019 10:58 am

Re: v2.18 - Simulated Keys are activated twice when on repeat

Post by philwatcher » Wed Jan 02, 2019 3:45 pm

FYI, {PRESS}{PGUP} does not change this behavior (nor does adding {REPEAT}{PGUP}).

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5888
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: v2.18 - Simulated Keys are activated twice when on repeat

Post by phil » Thu Jan 03, 2019 12:19 pm

OK I can confirm the same behaviour here - not sure why yet, but there is a way around it (for now) and I was wrong with the press/repeat. What I meant was the new {OD}/{OR}/{OU} tags....

This works:
{OD}{PGUP}{OR}{PGUP}
What that says, is on button down, send a PGUP and during a repeat call, send a PGUP but nothing on a button up. Now to figure out if I can restore the previous behavior whilst also allowing these three new tags!
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Post Reply