Don't see voltage indication on parallel port

My x64 port of InpOut32
Post Reply
asapir
New User
Posts: 3
Joined: Wed Apr 08, 2009 12:11 pm

Don't see voltage indication on parallel port

Post by asapir » Thu Apr 09, 2009 5:31 pm

Hi,

I'm working with windows vista (32) and I have installed inpout32.dll. I'm using the InOut32.Net example and try to check the voltage (with volt meter) on D0,D1 pins. for some reason I'm not getting any indication on D0 D1 pins. I installed parmon that should monitor the parallel port and this program shows the correct indication, I also change the BIOS information on LTP port from ECP to SPP, but still I didn't see any voltage changes on the D0 ports.

thanks,
Asi.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5921
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Don't see voltage indication on parallel port

Post by phil » Fri Apr 10, 2009 12:36 am

Have you tried asking the author of InpOut32?

I only ported it to 64bit and I claim no real knowledge of a) how it works b) how the parallel port works.
The last time I did any real programming using the parallel port was 12 years ago - back in the days of MS-DOS and turbo pascal lol.

Having said that, if you are the person that emailed me (sorry I have not replied yet but I have been away on buisness) and you are using version 1.0.0.1, then have you tried using version 1.2.0.0 on my download page?

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

asapir
New User
Posts: 3
Joined: Wed Apr 08, 2009 12:11 pm

Re: Don't see voltage indication on parallel port

Post by asapir » Fri Apr 10, 2009 7:28 am

Yes, I'm using you latest version

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5921
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Don't see voltage indication on parallel port

Post by phil » Fri Apr 10, 2009 1:52 pm

Do you see the port working is you use other output libraries, like WinRing0, DLPortIO etc?
Are you sure your using the right address (0x378 hex (888 decimal) for LPT1)?

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

asapir
New User
Posts: 3
Joined: Wed Apr 08, 2009 12:11 pm

Re: Don't see voltage indication on parallel port

Post by asapir » Sat Apr 11, 2009 7:07 am

Thanks Phil, I finally found the problem. When I check the signals I use a mirror image of the LTP port so instead of checking D0(pin 2) I used S5(pin 12).

Thanks for your fast replays.

Asi.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5921
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Don't see voltage indication on parallel port

Post by phil » Sat Apr 11, 2009 1:45 pm

Doh... :oops:

Glad you have sorted it.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Post Reply