Page 1 of 1

Changing the Mouse Cursor via Layers

Posted: Sat Mar 14, 2020 7:13 pm
by drawbars
XMBC Version: 2.19
Windows Version: Windows 10 Pro
Mouse Information (brand/model): J-Tech V628P
Relevant Computer Information (CPU, RAM etc): i5, 24GB RAM
Did the problem occur after an upgrade of XMBC? (If so, from what version?): n/a
Did the problem occur after a Windows update/upgrade? (If so, from what version?): n/a
How long have you used XMBC?: 10 days
What language and keyboard layout do you use in Windows?: US 104-key std.

Clear description of the problem - try and include as much information as possible, including what button and mappings you are having problems with (if applicable).:

This is not really a 'problem,' per se ...

I have set up four Layers, mostly to change what Button 4 and 5 do at any given time. Sometimes they are pass thru; other times they lock the X- and Y-axis; or they revert to PgUp and PgDn, etc. I have trouble keeping track of them as Layer 1, 2, 3, etc. so I created icons for the taskbar. For example, the axis lock is an icon of a lock. When I change the Layer, the taskbar icon changes, but the taskbar isn't always visible; and anyway, it's not all that easy to see while working. What I'd really like to do is change the cursor to match.

I can see a way to map a new cursor to a Profile, but not a Layer. Am I missing something? Does anyone know of an easy way to do this? Mapping to applications doesn't make sense for me, because I often use more than one Layer in each app.

Thanks in advance for any help.

Regards,
-Bruce Wahler

Re: Changing the Mouse Cursor via Layers

Posted: Sat Mar 14, 2020 7:58 pm
by phil
Hi Bruce,

Changing the cursor is a new feature in 2.19 and currently there is no way to change the cursor on a per-layer basis (no one thought of that :)). What you can do is turn on layer indicators on the cursor (on the Pointer tab in settings) - which will overlay the layer number on the existing cursor - which should give you a visual cue of the layer - thats the best I can offer at the moment.

Regards,
Phil

Re: Changing the Mouse Cursor via Layers

Posted: Sat Mar 14, 2020 10:38 pm
by drawbars
Hi Phil,

Thanks for the reply. I've already got the numbered cursors enabled, but I find myself asking, "Wait, was Layer 2 or 3 the one with Page Up?" :?

It's not a big deal, still a great utility. I'll probably get used the numbers over time. Consider it a future enhancement request!

Regards,
-BW