Can't get it working in a Specific Game

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5877
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Can't get it working in a Specific Game

Post by phil » Wed Aug 19, 2009 2:51 pm

OK at least I now know that the demo is useless to test this with because it does not suffer the same problem.

I don't really want to go out and buy a game I cant play, so unless I have any bright ideas we may have to park this one until I have time to implement multiple profiles.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

zoktar
Member
Posts: 22
Joined: Sat Aug 15, 2009 3:43 am

Re: Can't get it working in a Specific Game

Post by zoktar » Fri Aug 21, 2009 4:46 pm

think im having the same problem. appliocation configuration doesnt recoqnize some applications, but only in xp 32bit. on my other comp, vista-64 everthings working fine. tho Default works on both. no clue whats up with that.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5877
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Can't get it working in a Specific Game

Post by phil » Fri Aug 21, 2009 5:01 pm

OK this looks more and more like an XP specific issue, which is odd because XP does not have any of the security issues that Vista/7 does.

But it could also be related to this game specifically too (as I haven't been able to try the game on any OS because I don't have it).

Zoktar, can you make a note of what applications suffer from this problem on XP, and if possible, turn on debug logging for a bit and provide me with a copy of the log file? I expect it will say something like "Unable to access the process of the window" for the applications where app specific is not working.

I'm busy this weekend so don't expect an immediate response.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

zoktar
Member
Posts: 22
Joined: Sat Aug 15, 2009 3:43 am

Re: Can't get it working in a Specific Game

Post by zoktar » Fri Aug 21, 2009 5:25 pm

yeah tried debug, but i cant find the logfile. game im running is world of warcraft, and i profile my characters by copying wow.exe and renaming them to my characters name. charactername.exe, works in vista64 but not in xp32. ill try n find the logfile. it tries to get the process


heres the relavant logs.
so it tries to get wows process id but access is denied.

21-07-2009 18:33:47> Error in GetProcessName(). Unable to access process ID 5: Access is denied.
21-07-2009 18:33:47> Detected active application change from 'explorer.exe' to ''.

edit: i tryed messing with security options but no no avail.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21-07-2009 18:33:45> Detected active application change from 'xmousebuttoncontrol.exe' to 'explorer.exe'.
21-07-2009 18:33:45> Translating Left Button Up: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:45> MouseHookData: Message=0x0201 (WM_LBUTTONDOWN), X=1082, Y=1040, mouseData=0x00000000, flags=0x00000000, time=5244371, dwExtraInfo=0x0
21-07-2009 18:33:45> Translating Left Button Down: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:45> MouseHookData: Message=0x0202 (WM_LBUTTONUP), X=1082, Y=1040, mouseData=0x00000000, flags=0x00000000, time=5244491, dwExtraInfo=0x0
21-07-2009 18:33:45> Translating Left Button Up: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:47> MouseHookData: Message=0x0201 (WM_LBUTTONDOWN), X=634, Y=361, mouseData=0x00000000, flags=0x00000000, time=5245813, dwExtraInfo=0x0
21-07-2009 18:33:47> Error in GetProcessName(). Unable to access process ID 5: Access is denied.
21-07-2009 18:33:47> Detected active application change from 'explorer.exe' to ''.
21-07-2009 18:33:47> Translating Left Button Down: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:47> MouseHookData: Message=0x0202 (WM_LBUTTONUP), X=840, Y=525, mouseData=0x00000000, flags=0x00000000, time=5245903, dwExtraInfo=0x0
21-07-2009 18:33:47> Translating Left Button Up: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:48> MouseHookData: Message=0x0201 (WM_LBUTTONDOWN), X=394, Y=20, mouseData=0x00000000, flags=0x00000000, time=5247505, dwExtraInfo=0x0
21-07-2009 18:33:48> Translating Left Button Down: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:49> MouseHookData: Message=0x0202 (WM_LBUTTONUP), X=394, Y=20, mouseData=0x00000000, flags=0x00000000, time=5247755, dwExtraInfo=0x0
21-07-2009 18:33:49> Detected active application change from <unknown> to 'taskmgr.exe'.
21-07-2009 18:33:49> Translating Left Button Up: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:49> MouseHookData: Message=0x020b (WM_XBUTTONDOWN), X=522, Y=351, mouseData=0x00020000, flags=0x00000000, time=5248356, dwExtraInfo=0x0
21-07-2009 18:33:49> Error in GetProcessName(). Unable to access process ID 5: Access is denied.
21-07-2009 18:33:49> Detected active application change from 'taskmgr.exe' to ''.
21-07-2009 18:33:49> Translating XRight Button Down: Action 40 (Nothing (Don't intercept))
21-07-2009 18:33:50> MouseHookData: Message=0x020c (WM_XBUTTONUP), X=550, Y=423, mouseData=0x0002000

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5877
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Can't get it working in a Specific Game

Post by phil » Mon Aug 31, 2009 11:16 am

When you get this error, and it says unable to access process ID: x (access is denied), can you have a look in task manager and see what process has process ID 5 (does it show up?)

You might need to turn on the process ID column (in task manager, select processes tab, then View menu, Select columns, tick PID (Process Identifier), OK

Then look for the PID that matches the logfile process ID and tell me what it is.

Thanks for any info.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5877
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Can't get it working in a Specific Game

Post by phil » Tue Sep 01, 2009 12:09 am

Hello all,

Please try 1.48. I have added some code that I have tested with World of Warcraft in XP and it works.
It should now work for all applications that previously were undetected.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Post Reply