More than 5 mouse buttons

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Post Reply
AnweshGangula
New User
Posts: 5
Joined: Mon Apr 06, 2015 7:05 pm

More than 5 mouse buttons

Post by AnweshGangula » Tue Jan 09, 2018 7:54 am

Can we use XMBC if I have a mouse with more than 5 buttons? I use Logitech G300 which 9 buttons totally including the basic 3 buttons(left, right, middle). But XMBC only recognizes 5 buttons of my mouse. Can I add more button to XMBC? How to customize the rest of the buttons?

I currently use Logitech Gaming software to customize, but I think XMBC is much better. So, I'd like to have a solution in XMBC.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5282
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: More than 5 mouse buttons

Post by phil » Tue Jan 09, 2018 9:10 am

You can use XMBC with a mouse with any number of buttons, but it will only ever see the first 5 buttons. This is because XMBC uses Windows mouse hooks which only recognize the first 5 buttons. This is one of the most asked questions so the FAQ (and many posts here) explain this - sometimes in more detail if you want it!
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-6600k, Asus 170-A, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, 2xEvo 850 (RAID 0), 2x2TB WD Black (RAID1)

AnweshGangula
New User
Posts: 5
Joined: Mon Apr 06, 2015 7:05 pm

Re: More than 5 mouse buttons

Post by AnweshGangula » Tue Jan 09, 2018 10:59 am

Is there any way that I make use of those 4 extra mouse buttons?

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5282
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: More than 5 mouse buttons

Post by phil » Tue Jan 09, 2018 7:35 pm

Maybe you could use the logitech software that came with the mouse - does that not allow you to control those buttons?
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-6600k, Asus 170-A, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, 2xEvo 850 (RAID 0), 2x2TB WD Black (RAID1)

AnweshGangula
New User
Posts: 5
Joined: Mon Apr 06, 2015 7:05 pm

Re: More than 5 mouse buttons

Post by AnweshGangula » Tue Jan 09, 2018 7:43 pm

phil wrote:
Tue Jan 09, 2018 7:35 pm
Maybe you could use the logitech software that came with the mouse - does that not allow you to control those buttons?
Yeah it does support the buttons, but it has limitations. I cannot assi9 double click actions and XMBC allows us to hover select the window which is the best feature that I like in it. But Logitech software doesn't have that

Post Reply