Use mouse button as modifier key?

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Post Reply
badbob001
New User
Posts: 12
Joined: Mon Apr 20, 2015 3:16 pm

Use mouse button as modifier key?

Post by badbob001 » Tue Nov 21, 2017 3:55 pm

I want to use one of my extra mouse buttons as a modifier to do something like button+scrollup=home. But mouse buttons are not a choice in the modifier keys section to activate a layer.

I currently have {CTRL} as the layer 2 modifier key. I tried in layer1 to have the mouse button simulate {CTRL} but that didn't result in activated layer2.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5247
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Use mouse button as modifier key?

Post by phil » Wed Nov 22, 2017 10:24 am

You dont need layers to do this. Use button chording on the button, and in the button chording window for scroll up, select simulated keystrokes and type {HOME} in the input field.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-6600k, Asus 170-A, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, 2xEvo 850 (RAID 0), 2x2TB WD Black (RAID1)

badbob001
New User
Posts: 12
Joined: Mon Apr 20, 2015 3:16 pm

Re: Use mouse button as modifier key?

Post by badbob001 » Fri Dec 08, 2017 5:19 pm

Didn't even know chording was in the dropdown list. Thanks!

Post Reply