Use mouse button as modifier key?

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
Post Reply
badbob001
New User
Posts: 12
Joined: Mon Apr 20, 2015 3:16 pm

Use mouse button as modifier key?

Post by badbob001 » Tue Nov 21, 2017 3:55 pm

I want to use one of my extra mouse buttons as a modifier to do something like button+scrollup=home. But mouse buttons are not a choice in the modifier keys section to activate a layer.

I currently have {CTRL} as the layer 2 modifier key. I tried in layer1 to have the mouse button simulate {CTRL} but that didn't result in activated layer2.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5598
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: Use mouse button as modifier key?

Post by phil » Wed Nov 22, 2017 10:24 am

You dont need layers to do this. Use button chording on the button, and in the button chording window for scroll up, select simulated keystrokes and type {HOME} in the input field.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-6600k, Asus 170-A, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, 2xEvo 850 (RAID 0), 2x2TB WD Black (RAID1)

badbob001
New User
Posts: 12
Joined: Mon Apr 20, 2015 3:16 pm

Re: Use mouse button as modifier key?

Post by badbob001 » Fri Dec 08, 2017 5:19 pm

Didn't even know chording was in the dropdown list. Thanks!

Post Reply