HOLDMS is working incorrect after latest update

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
NOTE: To reduce spam, new users can not post links or images until they have at least 4 posts.
Post Reply
JoXeR
New User
Posts: 1
Joined: Sat May 20, 2017 3:48 am

HOLDMS is working incorrect after latest update

Post by JoXeR » Sat May 20, 2017 4:18 am

After I upgraded to 2.16 HOLDMS command started lagging. As example i am using this line:

Code: Select all

Simulated keys: Repeatedly while the button is down
{HOLDMS50}R{WAITMS10}{HOLDMS50}T{WAITMS10}{HOLDMS50}2
At the moment you release the mouse button IF any of buttons above were (R or T or 2) in sequence of being "HOLD" by the macro - they will be pressed until you use macro again or press this "sticky" button on keyboard. I made a picture if you can't understand what I meant with that grammar :lol:
http://imgur.com/a/LPdbw
I rolled back to 2.15 - everything works fine now.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5958
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: HOLDMS is working incorrect after latest update

Post by phil » Sat May 20, 2017 10:35 am

OK Yes I understand, and I know why... It is a side effect of an intentional change, to release the keys when the button is released (mid sequence).
I guess the release is not taking into account that a key has actually been pressed down, so it is not released :(

I'll do my best to fix that in 2.17 beta 1, and I'll try and let you know when the fix is in place so you can test it.

Sorry about that,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
BriHecato
Dedicated
Posts: 87
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:09 am

Re: HOLDMS is working incorrect after latest update

Post by BriHecato » Mon May 22, 2017 1:30 pm

Joxer - Instead of {HOLDMS} try using {PRESS} - then {WAIT} - then {RELEASE} - then another press for next key.

Phil - You are aware that "{PRESS} Press down the following keys" still works for 1st and only one key, not for "following keys"?
Let the PC do the hard work = AHK + C# + HTML/CSS/JS + XMBC + Clavier+ + AutoLisp + VBA/OOB

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5958
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: HOLDMS is working incorrect after latest update

Post by phil » Mon May 22, 2017 6:33 pm

Yes I am aware - I didnt get round to looking at that.

But anyway, the problem will still persist. If the key sequence is broken mid key, because the button is released, then the pressd button will not be released. I have already got a fix in mind for the HOLDMS but for press and release its going to be much more difficult... Because effectivly, it means you cant "break" the sequence mid flow (by releasing the button) in that example.

So actually better to use HoldMS (when its fixed) which is much easier to deal with!
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5958
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: HOLDMS is working incorrect after latest update

Post by phil » Sat Jun 03, 2017 12:17 pm

Hi JoXeR,

I think I have fixed this now - and I have released a beta for 2.16.1 here

Please can you grab a copy from that beta post and let me know if it works for you (I think it will).

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Post Reply