XMBC 2.16 Beta

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
NOTE: To reduce spam, new users can not post links or images until they have at least 4 posts.
Locked
User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

Here is 2.16 Beta 17.

If you have check for beta versions enabled, you should get notified of a new version and prompted to update in the next day or so. This is the most efficient method (bandwidth wise) as the updates are only a fraction of the size of the full install. Otherwise, you can get the full installation beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Only one real change in this one, to try and fix JTB3's issues wit the feature added to beta 16.... I'll look at Maxoku's remaining issues in the next beta!
Changes since v2.16 Beta 16:
  • #488 - Modified behaviour of the new {ACTIVATE} simkey tag.
  • - Added translations for the new items introduced in Beta 16
There are some changes in the translation template for 2.16 beta 17.

Any problems, PM me a copy of the log file (or post a snippet in a code block here).

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
maxoku
Committed
Posts: 184
Joined: Sun Apr 02, 2017 5:21 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by maxoku »

Well, works the same for me. :(

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

I've already had confirmation from JTB3 that the changes in 2.16b17 fix his issues (which was the main point).

The code now explicitly looks for controls with the EDIT, BUTTON and a few other window classes. Debug logging should give away what the class if of the window under the cursor and perhaps enough information for me to see whats going on.

Of course, you didn't provide any debug log for me so I cant say any more - I cant do anything with the wonderful amount of detail you did gave me there. Quite frankly I'm tired of this now - so no changes to the activate tag until you can provide me with enough information to see whats going on. Send me the debug log, and also it might be a good idea to send me an export fo your settings so I can try and recreate your environment and issues in full.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
JTB3
Dedicated
Posts: 62
Joined: Thu Aug 04, 2016 1:52 am

Re: XMBC 2.16 Beta (Pesky Issue Related to new 'Explorer (Desktop)' profile)

Post by JTB3 »

First off Phil, A multitude of thanks for all the additions, betas, and fixes you've recently incorporated into XMBC. These changes have brought XMBC to a whole new level of utility - and this is really appreciated! :)

Now on to the Pesky issue that I believe got introduced with the explorer.exe (desktop) window profile change in Beta 15. This issue is UNRELATED to any of the new {ACTIVATE} tag development - Simply reverting back to 2.16-Beta 14 corrects the problem - Betas 15, 16, and 17 all suffer from the same issue.

Symptom: After an XMBC app/window or default profile issues either a window 'Close' command or '{ALT}{F4}' symkeys, the profile under the cursor inconsistently fails to engage normally (if one appliess), especially one associated with the new 'explorer.exe (desktop)' process.

I'm attaching two videos that show the problem and I'm also attaching a saved 'settings profile' that you could load on your end to demo the issue. I'll try first to explain briefly...

For Example: In my default profile, I've assigned '{ALT}{F4}' symkeys to the 'Middle Button' - and In my 'Desktop' window profile, I've assigned the 'Media-Vol Up/Down' commands to the mouse wheel (which does nothing on the desktop anyway). Normally when I click the 'middle button' on an active window, XMBC closes it and then immediately activates the profile underneath the cursor, but after the beta 15 update (with the new explorer.exe (desktop) window profile change), the (desktop) profile is NOT activated and I'm no longer able to adjust the media volume with the mouse wheel - until I move the cursor over another window or the taskbar, which somehow triggers XMBC to sense the correct profile under the cursor. (Yes I did remake a new 'Desktop' window profile).

As stated earlier, this abnormal behavior 1st started in v2.16 Beta 15 and is a pretty serious issue. I'm sure this is simply an unexpected development bug rearing it's head :twisted:

This 1st video here demonstrates the normal proper functioning of v2.16 Beta 14:
https://www.dropbox.com/s/plysnchhe6h6m ... Proper.mp4
(downloading the mp4 files might yield better quality)

This 2nd video shows the error behavior using the same actions and profile settings running in Beta 17:
https://www.dropbox.com/s/k37wlu2lbfaxz ... -Error.mp4

Finally, Here is the saved setting profile that will (hopefully/easily) reproduce the issue on your end:
JTB3s-XMBC-Profile.zip
I'm sure that this is not the best of news for you on this day! But I did my best to make it as easy as possible to understand and reproduce the bug. Any help resolving this is super appreciated! :) -JT
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
System: Win10 Pro-x64 v1702+v1607, Intel i7-7700K (Z270) + i7-4771 (Z87)
Logitech M570 Wireless (5-Button) Trackball + M705 (5-Button) Marathon Mouse
[Bay Area, California]

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

WOW :)

Now thats what I call a bug report - well done - a fantastic example to all :).
Because of that detail, I reproduced the problem here easily, found it and fixed it all in less than 10 minutes :)

It was related to the change (desktop) but actually could have happened before in some circumstances - it was just guaranteed to go wrong since the change to the (desktop) profiles :).

It will be fixed in the next beta - I will try and fix some of Maxoku's issues before releasing it though.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
JTB3
Dedicated
Posts: 62
Joined: Thu Aug 04, 2016 1:52 am

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by JTB3 »

phil wrote:Now thats what I call a bug report - well done - a fantastic example to all :).
Because of that detail, I reproduced the problem here easily, found it and fixed it all in less than 10 minutes :)
...
It will be fixed in the next beta - I will try and fix some of Maxoku's issues before releasing it though.
Thanks, Phil
Thx Phil! I'm so glad the extra effort made a real difference. :) Looking forward to Beta 18.
-JT
System: Win10 Pro-x64 v1702+v1607, Intel i7-7700K (Z270) + i7-4771 (Z87)
Logitech M570 Wireless (5-Button) Trackball + M705 (5-Button) Marathon Mouse
[Bay Area, California]

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

Maxoku (and others)...
Ive found the problem with the button drawing with no themes - its actually less of an issue (side-effect wise) than I thought so I will be fixing it.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

Here is 2.16 Beta 18.

If you have check for beta versions enabled, you should get notified of a new version and prompted to update in the next day or so. This is the most efficient method (bandwidth wise) as the updates are only a fraction of the size of the full install. Otherwise, you can get the full installation beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Changes since v2.16 Beta 17:
  • #490 - Fixed a button drawing issue with classic style (no themes).
  • #488 - Modified behavior of the new {ACTIVATE} simkey tag for already active windows.
  • #475 - Fixed another issue switching profiles between various explorer.exe windows.
  • #478 - Fixed the ALT+P accelerator closing the window (changed the accelerator).
IMPORTANT: I have changed two accelerators '&' in the advanced settings tab (issue 478) as for some reason an ALT+P on the initial repeat rate label causes the window to close. ALT+P on any normal checkbox is fine though. So I swapped two accelerators - it was the best I could come up with!

Please make sure you dont use ALT+P as accelerators on labels (checkboxes are OK!) on this tab (or any tab).

Any problems, PM me a copy of the log file (or post a snippet in a code block here).

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
JTB3
Dedicated
Posts: 62
Joined: Thu Aug 04, 2016 1:52 am

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by JTB3 »

phil wrote:Here is 2.16 Beta 18.
Changes since v2.16 Beta 17:
  • #488 - Modified behavior of the new {ACTIVATE} simkey tag for already active windows.
  • #475 - Fixed another issue switching profiles between various explorer.exe windows.
  • #478 - Fixed the ALT+P accelerator closing the window (changed the accelerator).
...Any problems, PM me a copy of the log file (or post a snippet in a code block here).
Thanks, Phil
Hi Phil, Thx for the fast b18 update...
Sorry to report, however, that the issue I just reported with the 'desktop' profile not activating after an XMBC 'Close' command http://forums.highrez.co.uk/viewtopic.p ... 203#p13495 is still persistent (and has gotten worse! - 'Desktop' profile still does not re-activate even when closing non file-explorer windows).

My, unremarkable, logfile is attached. Let me know If I can provide any other info. -JT :)
XMouseButtonControl.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by JTB3 on Thu May 04, 2017 10:35 pm, edited 2 times in total.
System: Win10 Pro-x64 v1702+v1607, Intel i7-7700K (Z270) + i7-4771 (Z87)
Logitech M570 Wireless (5-Button) Trackball + M705 (5-Button) Marathon Mouse
[Bay Area, California]

User avatar
maxoku
Committed
Posts: 184
Joined: Sun Apr 02, 2017 5:21 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by maxoku »

Buttons fixed, activate tag fixed, alt+p no longer have an OK function, but accelerator itself works properly, so it's been fixed. Unfortunately still problems with underlining, but well... ;p

Thanks Phil for fixing it. Yey :D

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

JTB3 wrote: Hi Phil, Thx for the fast b18 update...
Sorry to report, however, that the issue I just reported with the 'desktop' profile not activating after an XMBC 'Close' command http://forums.highrez.co.uk/viewtopic.p ... 203#p13495 is still persistent (and has gotten worse! - It appears to also not activate even when closing non file-explorer windows).
Thats odd - it appeared to work here... Perhaps it was too fast an update!
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
JTB3
Dedicated
Posts: 62
Joined: Thu Aug 04, 2016 1:52 am

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by JTB3 »

phil wrote:Thats odd - it appeared to work here... Perhaps it was too fast an update!
Ha! :lol: (awaiting any new insights! - and glad to hear of the other successful fixes from maxoku...)
System: Win10 Pro-x64 v1702+v1607, Intel i7-7700K (Z270) + i7-4771 (Z87)
Logitech M570 Wireless (5-Button) Trackball + M705 (5-Button) Marathon Mouse
[Bay Area, California]

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

DOH! - I'm going to rebuild 2.16 beta 18 and send you a an update to see if it fixes it...
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
JTB3
Dedicated
Posts: 62
Joined: Thu Aug 04, 2016 1:52 am

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by JTB3 »

phil wrote:DOH! - I'm going to rebuild 2.16 beta 18 and send you a an update to see if it fixes it...
Cool! 8)
System: Win10 Pro-x64 v1702+v1607, Intel i7-7700K (Z270) + i7-4771 (Z87)
Logitech M570 Wireless (5-Button) Trackball + M705 (5-Button) Marathon Mouse
[Bay Area, California]

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6507
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.16 Beta

Post by phil »

Ive done it and replaced the previous beta - it should work now.

ALL: If you have already got beta 18 (the broken one), you can download it again now from the link above and it should fix that problem... I couldn't be bothered making a whole new beta when only 2 people had installed it :).

Any updates done from now should be good.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Locked