XMBC 2.8 Beta

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
NOTE: To reduce spam, new users can not post links or images until they have at least 4 posts.
User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

Here is 2.8 Beta 8.

You can get the beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Changes since v2.8 Beta 7:
  • #232 - Fixed a bug causing the new profile layer settings not to be save/restored correctly.
There are no new translations for this release!
Any problems, PM me a copy of the log file (or post a snippet in a code block here).

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

Here is 2.8 Beta 9.

You can get the beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Changes since v2.8 Beta 8:
  • #232 - Fixed another bug causing the new profile layer settings not to be save/restored correctly.
There are no new translations for this release!
Any problems, PM me a copy of the log file (or post a snippet in a code block here).

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

Here is 2.8 Beta 10.

You can get the beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Changes since v2.8 Beta 9:
  • #232 - Added more space to new labels so translated text fits better.
  • #227 - Fixed issues with unicode text/keys for layer names, run application names, simulated keystrokes. Please check that your simulated keystrokes still work (and now work where they did not before in the case of unicode characters)
There is one extra translation for this release; "Window Caption"
Any problems, PM me a copy of the log file (or post a snippet in a code block here).

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

Here is 2.8 Beta 11.

You can get the beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Changes since v2.8 Beta 10:
  • #232 - Fixed some more minor GUI layout issues.
There is one extra translation for this release; "Window Caption"
Any problems, PM me a copy of the log file (or post a snippet in a code block here).

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

phoenix369
New User
Posts: 12
Joined: Mon May 20, 2013 9:07 am

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phoenix369 »

Just installed beta 11. All my simulated keys shortcuts are gone and setting it up again doesn't work either. Reverting back to beta 5 (that was where I was coming from) doesn´t fix them but at least I can set it up working again.

Code: Select all

*******************************************************************************************************************************************
12-09-2014 10:29:42.0906> X-Mouse Button Control v2.8 Beta 11 (x64) Startup. Commandline '/installed'
12-09-2014 10:29:42.0921> Running on Microsoft Windows 8.1  (build 9600), 64-bit, Hook Timeout: 5000 ms
12-09-2014 10:29:42.0921> X-Mouse Button Control is NOT running using an elevated administrative account (UAC elevation)
12-09-2014 10:29:42.0921> Startup folder: 'C:\Program Files\Highresolution Enterprises\X-Mouse Button Control\'
12-09-2014 10:29:42.0921> Settings (and log) folder: 'C:\Users\EDu\AppData\Roaming\Highresolution Enterprises\XMouseButtonControl\'
12-09-2014 10:29:42.0921> Hooking the mouse...
12-09-2014 10:29:42.0921> Successfully hooked into the mouse messages.
12-09-2014 10:29:42.0921> No keyboard layout loaded, nothing to unload.
12-09-2014 10:29:42.0921> Current language is 0x040A0809
12-09-2014 10:29:42.0921> Checking installed keyboard layout: 0x040A0809
12-09-2014 10:29:42.0921> Unable to find suitable English keyboard layout... Loading US English.
12-09-2014 10:29:42.0921> HookThread: Successfully set the mouse hook 0x170235
12-09-2014 10:29:42.0921> HookThread: Successfully set the keyboard hook 0x25A0B69
12-09-2014 10:29:42.0921> Successfully created the main message window.
12-09-2014 10:29:53.0921> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Clear hotkeys...
12-09-2014 10:29:53.0921> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Opening setup dialog.
12-09-2014 10:30:48.0203> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:30:58.0171> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:31:04.0843> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:31:44.0750> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:31:49.0656> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:31:55.0656> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:31:58.0406> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:03.0390> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:07.0328> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:11.0937> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:15.0734> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:23.0906> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:27.0078> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:31.0046> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:32:42.0859> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:34:27.0265> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:34:30.0015> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Setup dialog closed.
12-09-2014 10:38:12.0187> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Clear hotkeys...
12-09-2014 10:38:12.0187> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Opening setup dialog.
12-09-2014 10:39:32.0281> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:42:46.0250> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:44:55.0500> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Setup dialog closed.

*******************************************************************************************************************************************
12-09-2014 10:49:19.0843> X-Mouse Button Control v2.8 Beta 11 (x64) Startup. Commandline '/notportable'
12-09-2014 10:49:19.0843> Running on Microsoft Windows 8.1  (build 9600), 64-bit, Hook Timeout: 5000 ms
12-09-2014 10:49:19.0843> X-Mouse Button Control is NOT running using an elevated administrative account (UAC elevation)
12-09-2014 10:49:19.0843> Startup folder: 'C:\Program Files\Highresolution Enterprises\X-Mouse Button Control\'
12-09-2014 10:49:19.0843> Settings (and log) folder: 'C:\Users\EDu\AppData\Roaming\Highresolution Enterprises\XMouseButtonControl\'
12-09-2014 10:49:19.0843> Hooking the mouse...
12-09-2014 10:49:19.0843> Successfully hooked into the mouse messages.
12-09-2014 10:49:19.0843> No keyboard layout loaded, nothing to unload.
12-09-2014 10:49:19.0843> Current language is 0x040A0809
12-09-2014 10:49:19.0843> Checking installed keyboard layout: 0x040A0809
12-09-2014 10:49:19.0843> Unable to find suitable English keyboard layout... Loading US English.
12-09-2014 10:49:19.0843> HookThread: Successfully set the mouse hook 0x10133
12-09-2014 10:49:19.0843> HookThread: Successfully set the keyboard hook 0x10137
12-09-2014 10:49:19.0859> Successfully created the main message window.
12-09-2014 10:49:54.0312> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Clear hotkeys...
12-09-2014 10:49:54.0312> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Opening setup dialog.
12-09-2014 10:51:49.0953> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 10:51:55.0687> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Setup dialog closed.
12-09-2014 10:52:03.0171> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Clear hotkeys...
12-09-2014 10:52:03.0171> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Opening setup dialog.
12-09-2014 11:00:21.0125> Applying changes to X-Mouse Button Control settings...
12-09-2014 11:01:29.0609> CMyMessageWnd::OnSetup   -   Setup dialog closed.
12-09-2014 11:01:40.0000> Exit requested by the user.
12-09-2014 11:01:40.0000> Hook thread exited with result 1
12-09-2014 11:01:40.0015> RemoveMouseHook took 15ms
12-09-2014 11:01:40.0015> Unloading keyboard layout...


*******************************************************************************************************************************************

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

OK Thanks,

What language and regional settings do you use (I cant see its not English but it doesn't say what it is).
I (thought I) fixed a problem with unicode character sets - which may have caused this.

Are you saying you couldn't "fix" it in beta 11? What happened when you tried to apply the settings?
Unfortunately the log does not indicate any problems. I dont suppose you kept a copy of the XMBCSettings.xml before/after?

Can you send me a copy of this settings file as it is now, so I can use it on an upgrade and try and see why it breaks?

It looks like I need to spend some more time on this!

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

phoenix369
New User
Posts: 12
Joined: Mon May 20, 2013 9:07 am

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phoenix369 »

My Windows 8.1 Language is English (UK), regional Settings Spanish (Spain).
What I meant was that in beta 11, after losing all my simulated keys settings, I tried to remake some of them for google chrome, like [CTRL}{TAB}, and while in settings XMBC recognized the shortcut with the yellow overlay, nothing happened in chrome. This behavior was constant in other programs and with different shortcuts. Also tried to reset the layer with similar resuls.
In the link, there are before and after settings and a picture of the effect in the layer.

https://insert dropbox here/s/u0dhkcf521f6165/XMBC.zip?dl=0

Thanks for looking into this. By the way the "revert to layer 1" setting is fantastic, didn't know why sometimes XMBC got stuck and had to restart.

piyo
Member
Posts: 20
Joined: Wed Jul 31, 2013 6:58 am

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by piyo »

Having the same problem.
When I load beta9 setting, all Japanese character doesn't show correctly, because the old setting file was saved as ANSI.
So, I converted the encoding of the setting file from ANSI to utf-8 manually and try to start XMBC again.
Now Japanese text shows correctly, but window title containing Japanese doesn't match to the rule, including modern UI app. So, they don't work.

Additionally, when I modified the setting, all simulation key settings was removed from saved setting file.

So, I reverted to beta 9.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

Here is 2.8 Beta 12.

Thanks to those of you that pointed out <above> the significant bug in the last couple of beta's. I fixed that one and found some other issues with the simulated keystrokes introduced back in 2.8 beta 2. I'm much happier that the code is doing what it should now but please check for youself!

You can get the beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Changes since v2.8 Beta 11:
  • #227 - Fixed new issues with unicode text/keys for layer names, run application names, simulated keystrokes.
  • #225 - Fixed occasional crash in new SendInput thread.
Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

piyo
Member
Posts: 20
Joined: Wed Jul 31, 2013 6:58 am

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by piyo »

Thanks. It seems work if I convert encoding of setting file manually before starting XMBC.

A new problem. I'm not sure what changed but {LWIN}T doesn't work.

In beta9:

Code: Select all

14-09-2014 16:50:22.0468> Translating WheelDown Button Down Keystate 0x0: Action 28 [Simulated Keys '{LWIN}T' (pressed)]
14-09-2014 16:50:22.0468> SendInput::SendKeyState: VKCode=0x54 Scancode=0x14 Flags=0x8 Release=0:
14-09-2014 16:50:22.0468> SendInput::SendKeyState: VKCode=0x54 Scancode=0x14 Flags=0x8 Release=1:
This worked well in beta9.

In beta12:

Code: Select all

14-09-2014 16:43:56.0078> Translating WheelDown Button Down Keystate 0x0: Action 28 [Simulated Keys '{LWIN}T' (pressed)]
14-09-2014 16:43:56.0078> SendInput::SendKeyState: VKCode=0x0 Scancode=0x74 Flags=0x8 Release=0:
14-09-2014 16:43:56.0078> SendInput::SendKeyState: VKCode=0x0 Scancode=0x74 Flags=0x8 Release=1:
This doesn't work in beta12.

phoenix369
New User
Posts: 12
Joined: Mon May 20, 2013 9:07 am

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phoenix369 »

I'm also getting inconsistent response with beta 12. While shortcuts like {CTRL}{MWUP} or {CTRL}{TAB} works, others like {CTRL}W or {CTRL}T don't.
It seems whatever isn´t between brackets doesn't get recognized because with an "{CTRL}T during" while in chrome, when I hold the button and move the mouse wheel it does zoom the webpage so the {CTRL} part works.
I hope I´ve explained myself correctly.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

OK, yes I understand. can you let me know what language you use? I guess the unicode key stuff isn't quite as straight forward as I thought :(
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

Here is 2.8 Beta 13.

OK Keyboard languages and scancodes is really messing with my head! I hope this one works.

You can get the beta HERE. Note that this link will always get you the latest beta version!

Changes since v2.8 Beta 12:
  • #238 - Fixed simulated keystroke {HOLD:x} function when used in combination with mouse buttons eg {LMB}
  • #225 - Fixed new issues with unicode keys in simulated keystrokes.]
Let me know if it works for you!

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

phoenix369
New User
Posts: 12
Joined: Mon May 20, 2013 9:07 am

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phoenix369 »

Don't know what's wrong with this last one, it just leaves my computer almost blocked, keyboard and mouse takes a while to respond and pointer goes jumping instead of sliding. Everything comers back to normal after I force exit XMBC. My OS Lang. is English UK, input Spanish. Reverting back to the beta before this one everything back to normal. Sorry this is causing you such a headache.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 6401
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.8 Beta

Post by phil »

When you say this one you mean beta 13? and beta 12 does not do this? Odd. When I installed beta 12 on my laptop it briefly did that lockup thing and then recovered..

Any chance you can get some debug log? Install beta 13 but dont run it, then launch it from the command line with /debug option - then send me the log. I'm unable to reproduce this other than the first time I installed beta 12!
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Post Reply