XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

x64 Replacement/Alternative to Microsoft's IntelliMouse application.
Forum rules
Please read the forum rules before posting for the first time.
The more information you can provide, the quicker and more accurately someone can help.
Post Reply
VladV
New User
Posts: 2
Joined: Mon Oct 21, 2013 11:26 am

XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by VladV » Mon Oct 21, 2013 12:10 pm

Hello.

I tried to install XMBC 2.6.2, and it doesn't work well in Firefox 24.0.

I have a 5-button HID-compatible mouse ("HP 5-Button Optical Comfort Mouse"), with buttons 4 and 5 mapped to "Copy (Ctrl+C)" and "Paste (Ctrl+V)" respectively. When I start Firefox, everything works fine, but after some time it stops working, and buttons 4 and 5 clicks are just ignored. It the log there are messages "Invalid virtual keycode sent to SendKeyState: 0xFFFFFFFF function 0x0002" seemingly related to the problem.
In other applications everything works as expected.
XMBC 2.5 also works fine.

Here is the log:
********************************************************************************
21-10-2013 14:22:10.0137> X-Mouse Button Control v2.6.2 (x64) Startup. Commandline '/notportable'
21-10-2013 14:22:10.0137> X-Mouse Button Control is not running using an administrative account (UAC elevation)
21-10-2013 14:22:10.0137> Running on Microsoft Windows 7 Service Pack 1 (build 7601), 64-bit, Hook Timeout: 5000 ms
21-10-2013 14:22:10.0137> Hooking the mouse...
21-10-2013 14:22:10.0137> Successfully hooked into the mouse messages.
21-10-2013 14:22:10.0137> HookThread: Successfully set the mouse hook 0x30409F5
21-10-2013 14:22:10.0137> HookThread: Successfully set the keyboard hook 0x12309FD
21-10-2013 14:22:10.0153> Successfully created the main message window.
21-10-2013 14:22:14.0427> Invalid virtual keycode sent to SendKeyState: 0xFFFFFFFF function 0x0002
21-10-2013 14:22:14.0895> Invalid virtual keycode sent to SendKeyState: 0xFFFFFFFF function 0x0002
21-10-2013 14:22:15.0285> Invalid virtual keycode sent to SendKeyState: 0xFFFFFFFF function 0x0002
21-10-2013 14:22:15.0675> Invalid virtual keycode sent to SendKeyState: 0xFFFFFFFF function 0x0002
21-10-2013 14:22:16.0081> Invalid virtual keycode sent to SendKeyState: 0xFFFFFFFF function 0x0002
21-10-2013 14:22:19.0216> Exit requested by the user.
21-10-2013 14:22:19.0232> Hook thread exited with result 1
21-10-2013 14:22:19.0559> RemoveMouseHook took 327ms
Regards,
Vlad

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5889
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by phil » Mon Oct 21, 2013 3:09 pm

Hi,

I'm using Firefox v24 (well actually I'm using the 64bit port waterfox v24 but its the same thing pretty much).
I will have a look - its not something I have noticed here. One useful piece of info... What language & keyboard layout do you have installed? If not English, does it work with an English keyboard selected?

So far most problems seem to be related to the keyboard layout, especially when its key injection related.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

VladV
New User
Posts: 2
Joined: Mon Oct 21, 2013 11:26 am

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by VladV » Mon Oct 21, 2013 5:56 pm

Oh, that didn't come to my mind!
You are right, everything works fine when I use English layout, and stops working whenever I switch to Russian (the default "Russian-Russia" layout).

Starbuck1991
New User
Posts: 1
Joined: Tue Oct 22, 2013 8:56 am

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by Starbuck1991 » Tue Oct 22, 2013 9:03 am

Hi,

I've been facing the exact same problems with Chrome. I don't know if it's language related, I reinstalled 2.6.2 several times and sometimes this solved the problem temporaly, but eventually the key pressing emulation will be ignored again. Version 2.5 works just fine as ever, so there's something definitely wrong with 2.6.2.

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5889
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by phil » Sun Oct 27, 2013 12:00 am

OK there are oo many reports - Im going to have to fine some time somewhere to look at this.
Still the more info the better - what language/keyboard layout do you use?
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5889
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by phil » Sun Oct 27, 2013 6:02 pm

Please can you try 2.7 Beta 1?
I have made a couple of changes that I hope will fix this problem but if not, I have also added more logging, so even if the problem is still there the log might give me more of a clue as to why there is a problem.

If the problem is still there, can you please post the log again from 2.7b1.

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

leomaks
New User
Posts: 13
Joined: Wed Jan 28, 2009 11:44 am

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by leomaks » Tue Nov 26, 2013 7:33 am

Beta 7.2 fix problem in Opera 12.16, Viber for Win

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5889
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by phil » Tue Nov 26, 2013 2:09 pm

Great, thanks for the confirmation.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Polisson
New User
Posts: 8
Joined: Wed Jan 02, 2013 4:12 pm

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by Polisson » Sun Dec 15, 2013 5:12 pm

My problem is very similar, but not exact, I think. My shortcut CTRL+W doesn't work at all, no mater when XBMC or Firefox started. There's only one effect of using it: if text field in FF is active, then W letter appears every time the key pressed.
I'm using Polish keyboard layout.
Current beta version works fine. Thanks

krzysiunet
New User
Posts: 8
Joined: Tue Mar 04, 2014 3:59 am

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by krzysiunet » Tue Mar 04, 2014 4:15 am

Thanks for a great product! Well, I've got same problems in Firefox 27.0.1 PL on Win7 x86 with Polish keyboard. I had problems with CTRL, ALT, WIN etc. After switching to 2.7b8 it's all fine. Thanks again :)

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5889
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by phil » Tue Mar 04, 2014 7:01 am

Good news 0 thanks for letting me know.
I think when I return from my holiday I will have to get 2.7 out to fix all these 2.6.2 issues ASAP :)

Thanks,
Phil
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

krzysiunet
New User
Posts: 8
Joined: Tue Mar 04, 2014 3:59 am

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by krzysiunet » Wed May 07, 2014 1:06 am

I'm late, but I just want to confirm that in stable 2.7 everything is OK :) Thanks again!

User avatar
phil
Site Admin
Posts: 5889
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:12 pm

Re: XMBC 2.6.2 - Invalid virtual keycode in Firefox

Post by phil » Wed May 07, 2014 1:07 am

Thats good to hear - thanks.
--[ Phil ]--
--[ Administrator & XMBC Author ]--
Logitech G9, Logitech MX518, Microsoft Intellimouse, Trust 16341 BT Mouse
Windows 10 x64, Intel i5-9600k, Asus Z390-ROG, 16GB DDR4,
nVidia GeForce GTX 970, Evo 970 500Gb NVME, 2x2TB WD Black (RAID1)

Post Reply